Welkom!

  

HOT STONE MASSAGE


Hot Stone massage is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan in de Ayurveda. Reizend door de Japanners en Chinezen geniet deze massagevorm een enorme populariteit.


Hot Stone massage, zoals de naam al aangeeft, is een massage waarbij verwarmde stenen worden gebruikt in plaats van handpalmen en vingertoppen om druk uit te oefenen.
Speciale Basalt rivierrotsen, een soort vulkanisch gesteente. Deze rotsen hebben zachte en gladde randen. Ze hebben ook een grote hoeveelheid ijzer en houden de warmte langer vast.
De hete stenen zorgen voor warmte en druk op de onderliggende spier. Afgezien hiervan gebruikt ik stenen als massagehulpmiddelen om diepe weefsels te masseren.


De stenen worden opgewarmd in een professionele steenverwarmer op een temperatuur van 40-45°C. Na verhitting brengt ik massageolie aan op je lichaam en plaatst de stenen.
Stenen kunnen op lichaamsdelen worden geplaatst zoals:
Voeten, Palmen, Gezicht, Buikspier, Op de borst, Tussen de tenen en Langs de ruggengraat
Daarna zal ik met de hete stenen masseren  en gebruik ik deze om druk uit te oefenen op de oppervlakkige en diepe spieren van je lichaam. De hitte van olie en steen zorgt ervoor dat de spieren enorm ontspannen.


Hieronder staan enkele voordelen van een Hot Stone massage:
1. Pijnstillende werking
Hotstone-massage resulteert in de regulering van substantie P, een chemische stof die de normale pijnbanen in het lichaam moduleert. Op deze manier vermindert het de perceptie van pijn. Volgens een studie vermindert massage pijn en gevoeligheid, zelfs bij chronische aandoeningen zoals fibromyalgie. 
2. Drukvermindering
Uit een onderzoek blijkt dat een massagesessie van 15 minuten op de werkplek de stresssymptomen bij individuen aanzienlijk vermindert in vergelijking met collega’s die in die 15 minuten pauze namen.
3. Beter slapen
Volgens onderzoek heeft rugmassage een betere slaap bij oudere mensen gemeld.
4. Bevordert spierontspanning
De hitte van de olie en steen ontspant de spieren en laat de spanning in de diepe spieren van het lichaam los. Het masseren van de spieren met behulp van stenen brengt voldoende druk over op de diepe weefsels en verlicht de spanning. Het verbetert ook spierspasmen.
5. Verbetert de bloedsomloop
Als olie en verwarmde stenen worden gebruikt, stijgt de lichaamstemperatuur en past het lichaam zich aan door vasodilatatie. Dit verhoogt de bloedcirculatie, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren toeneemt. Het stimuleert ook het spierherstel.
6. Verhoogt de immuniteit en vermindert ontstekingen


In welke omstandigheden hot stone massage vermijden?
Huid verwondingen
Breuken en kneuzingen
Koorts en ziekte
Hartziekte
Bloedstollingsstoornissen
Epilepsie


MOGELIJKHEDEN

Deze massage kunt u ondergaan in mijn praktijk.

+/- 30 minuten


€ 30,00


Achter- of voorzijde

+/- 60 minuten


€ 60,00

Gehele lichaam


In overleg met u wordt bepaald welke lichaamsdelen er worden gemasseerd.

U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Achterzijde: Rug, nek, schouders, billen, benen en voeten.

Voorzijde: Gezicht, borstkas, buik, armen en bovenbenen. 

  

E-mailen
Bellen